Regulament

REGULAMENT
Festivalul Naţional de Folclor
„Doina Bărăganului“
Ediţia a V-a, 15-16 septembrie 2021

Organizatori
Consiliul Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliul Local Slobozia, Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia.
Perioada și locul de desfășurare
Cea de-a V-a ediție a Festivalului național de folclor „Doina Bărăganului“ se va desfășura în perioada 15-16 septembrie 2021 la Slobozia.
Scopul festivalului
Festivalul naţional de folclor „Doina Bărăganului“ îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.
Înscrierea în concurs şi condiţii de participare
Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din întreaga ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 şi 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.
Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Bdul. Matei Basarab, nr.22, 920022, Slobozia, Ialomiţa–telefon/fax 0243-23-11-51, sau mail: ccp_il@yahoo.com
Preselecția
Având în vedere contextul pandemiei Covid 19 preselecţia se va desfăşura astfel:
Concurenții vor trimite pe e-mailul instituției ccp_il@yahoo.com, cu subiectul înscriere concurs-festival, fișa de înscriere și un material audio-video constând în:
• o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;
• o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral (negativ).
Data limită pentru primirea materialelor în vederea preselecției este 12 august 2021, ora 12.00.
Juriul preselecției va analiza materialele primite de la concurenți și va desemna cei 11 concurenți din țară și concurentul din județul Ialomița care s-au calificat pentru concurs.
Neparticiparea la preselecţie atrage după sine neparticiparea la concurs.
Repertoriul
     – o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;
     – o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.
Desfăşurarea festivalului-concurs
Concursul se va desfăşura în ziua de miercuri 15 septembrie, iar joi 16 septembrie, va avea loc concertul de gală al laureaţilor.
Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării.
Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.
Cheltuielile de cazare și masă pentru concurenți, pe perioada desfășurării festivalului (15-16 septembrie) vor fi suportate de organizatori.
Concurenții minori calificați în urma preselecției vor fi însoțiți la festival de un părinte sau tutore legal iar cheltuielile vor fi asigurate de organizatori.
Juriul festivalului-concurs
Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.
Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Premiile concursului
Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului-concurs.
Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii:
Trofeul „Doina Bărăganului” – 8.000 lei
Premiul I – 5.000 lei
Premiul al II-lea – 3.000 lei
Premiul al III-lea – 2.000 lei
Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni a câte 1.000 lei
Hotărârea juriului este irevocabilă.
Având în vedere situația determinată de pandemia SARS-Cov-2, participanţii la festival, vor respecta condiţiile legale impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Fișa de înscriere

 


Page in 1,032 seconds.