Prezentare

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa iniţiază începând cu anul 2013 o manifestare culturală naţională care are ca scop principal descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi interpreţi amatori de muzică populară din România, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului popular românesc.

Festivalul naţional de folclor „Doina Bărăganului“ se va organiza la Slobozia şi se va desfăşura pe parcursul a două zile.

Numele festivalului este legat de ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa care, în peste 35 de ani de activitate, prin ceea ce este şi face a devenit un simbol al tinereţii, entuziasmului, optimismului, perseverenţei, calităţii şi muncii, un colectiv artistic şlefuitor al unor nestemate ale tezaurului folcloric şi mesager al tradiţiilor populare româneşti.

Alături de concurenţi, reprezentanţi ai tuturor zonelor folclorice ale ţării, pe scena festivalului vor evolua în recital ansambluri folclorice cunoscute, care păstrează şi transmit autenticitatea folclorului românesc.

Fiecare ediţie a festivalului va fi dedicată unei personalităţi folclorice a cărei activitate a fost sau este legată de judeţul Ialomiţa.

Câştigătorii festivalului vor fi recompensaţi cu premii oferite de organizatori şi sponsori.


Page in 0,279 seconds.